របៀបធ្វើ ទឹកស៊ុបមាន់ - How to Make Chicken Soup



របៀបធ្វើ ទឹកស៊ុបមាន់






គ្រឿងផ្សំ
  • ឆ្អឹងមាន់ ឬ សាច់មាន់ Chicken / bone  : 250-300 ក្រាម
  • ឃិនឆាយ Celery  : 1 ធាង
  • ការ៉ុត Carrot  : 1 មើម
  • ខ្ទឹមបារាំង Onion : 1 មើម
  • អំបិល Salt : 1 .
  • ម្រេចខ្មៅ Black pepper : 10 គ្រាប់
  • វ៉ាន់ស៊ុយបារាំង Parsley  : 3-4 ធាង
  • ស្លឹកបេលីវ  Bay leave : 2 សន្លឹក ប្រើដូចស្លឹកក្រូចសើច)
  • ខ្ទឹមស Clove garlic  : 2 កម្ពឹស
  • ទឹក Water  : 2 លីត្រ
វិធីធ្វើ
  1. មាន់លាងទឹកអោយស្អាត យកទៅស្រុស 3-4 នាទី រួចស្រង់មាន់យកទៅលាងម្ដងទៀត អោយស្អាត ដើម្បីអោយអស់ក្អែល ជាតិខ្លាញ់ និង ឈាម
  2. ដាក់ក្នុងឆ្នាំងជាមួយបន្លែទាំងអស់ ចាក់ទឹកចូល រម្ងាស់រយៈពេល 3 ម៉ោង មាន់ធម្មតា។ តែសម្រាប់មាន់ស៊ុប ចាស់ហើយស្វិត រូវប្រើរយៈពេល 5-6 ម៉ោង មាន់កាន់តែស្វិត ស្ងោរកាន់តែយូរ គឺកាន់តែឆ្ងាញ់ មិនមែនឆ្ងាញ់សាច់មាន់ទេ តែទឹកស៊ុបឆ្ងាញ់ !

Share:

No comments:

Post a Comment

ចំនួនអ្នកទស្សនា!!!

Flag Counter

Newsletter

Get All The Latest Updates Delivered Straight Into Your Inbox For Free!

Popular Posts

Blog Archive

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.