របៀបធ្វើ
ទឹកស៊ុបមាន់
គ្រឿងផ្សំ
- ឆ្អឹងមាន់ ឬ សាច់មាន់ Chicken / bone : 250-300 ក្រាម
- ឃិនឆាយ Celery : 1 ធាង
- ការ៉ុត Carrot : 1 មើម
- ខ្ទឹមបារាំង Onion : 1 មើម
- អំបិល Salt : 1 ស.ក
- ម្រេចខ្មៅ Black pepper : 10 គ្រាប់
- វ៉ាន់ស៊ុយបារាំង Parsley : 3-4 ធាង
- ស្លឹកបេលីវ Bay leave : 2 សន្លឹក ប្រើដូចស្លឹកក្រូចសើច)
- ខ្ទឹមស Clove garlic : 2 កម្ពឹស
- ទឹក Water : 2 លីត្រ
វិធីធ្វើ
- មាន់លាងទឹកអោយស្អាត យកទៅស្រុស 3-4 នាទី
រួចស្រង់មាន់យកទៅលាងម្ដងទៀត អោយស្អាត ដើម្បីអោយអស់ក្អែល ជាតិខ្លាញ់ និង ឈាម។
- ដាក់ក្នុងឆ្នាំងជាមួយបន្លែទាំងអស់ ចាក់ទឹកចូល រម្ងាស់រយៈពេល 3 ម៉ោង
មាន់ធម្មតា។ តែសម្រាប់មាន់ស៊ុប ចាស់ហើយស្វិត រូវប្រើរយៈពេល 5-6 ម៉ោង
មាន់កាន់តែស្វិត ស្ងោរកាន់តែយូរ គឺកាន់តែឆ្ងាញ់ មិនមែនឆ្ងាញ់សាច់មាន់ទេ តែទឹកស៊ុបឆ្ងាញ់ ! ។
No comments:
Post a Comment