កាពិផាវ
-រយៈពេលរៀបចំគ្រឿងផ្សំ ៖ ២០នាទី
-រយៈពេលចម្អិន ៖ ១៥នាទី
គ្រឿងផ្សំ
-ខ្ទឹមក្រហម ៥០ក្រាម
-ខ្ទឹមស ៥០ក្រាម
-ម្ទេសឆ្អើរ ៥០ក្រាម
-សាច់ជ្រូកសាច់សុទ្ធ ២០០ក្រាម
-ត្រីឆ្អើរ ២កន្ទុយធំៗល្មម
-កាពិ ២៥ក្រាម
-ត្រសក់ ២ផ្លែ
-ការ៉ុត ១មើម
-ត្រប់ស្រួយ ២ផ្លែ
-ប៉េងប៉ោះ ១ផ្លែ
-ស្ពៃក្ដោប មួយចំណិត
-សណ្ដែកកួរ ៣កួរ
-ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ខ្លាញ់ ៥០ក្រាមរូបភាពទស្សនាវដ្ដីសុខភាពយើងរបៀបរៀបចំគ្រឿងផ្សំ
-ត្រីឆ្អើរត្រូវបកស្បែកចេញបេះតូចៗ ហើយយកទៅលាងទឹកឱ្យស្អាត
-សាច់ជ្រូកលាងឱ្យស្អាត ហើយចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ដ្ឋ
-ម្ទេសឆ្អើរត្រូវយកគ្រាប់ចេញ ត្រាំទឹកមួយសន្ទុះលាងទឹកឱ្យស្អាត ហើយយកមកចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ដ្ឋ
-ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហម ត្រូវបកសម្បកចេញហើយលាងទឹកឱ្យស្អាត បន្ទាប់មកហាន់ស្ដើងៗ
-ត្រសក់ ការ៉ុត ត្រប់ស្រួយ និងប៉េងប៉ោះ ត្រូវលាងទឹកឱ្យស្អាតចិតបញ្ឆិតស្ដើងល្មម រៀបដាក់ចានឱ្យមានលំដាប់លំដោយ
-ស្ពៃក្ដោប និងសណ្ដែកកួរត្រូវលាងទឹកឱ្យស្អាតកាត់ឱ្យល្មម ហើយរៀបដាក់ចាន។របៀបធ្វើដំបូងសូមយកខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហមទៅបំពងជាមួយខ្លាញ់ បន្ទាប់មកយកម្ទេសឆ្អើរមកឆាជាមួយខ្ទឹមក្រហមខ្ទឹមស ទើប ដាក់សាច់ជ្រូកចូលទុកមួយសន្ទុះ។ ពេលសាច់ជ្រូកឆ្អិនត្រូវដាក់ត្រីឆ្អើរចូលឆាឱ្យសព្វចូលគ្នា រួចដាក់កាពិចូល បន្ទាប់មកត្រូវដាក់ប៊ីចេង និងស្ករស ទុកមួយសន្ទុះ ភ្លក់ឱ្យសមល្មម រួចដួសដាក់ចានជាការស្រេច។ បញ្ជាក់ ៖ ម្ហូបនេះអាចទទួលទានបានជាមួយបាយស ឬនំប៉័ង។
ប្រភព ៖ FB
No comments:
Post a Comment