របៀបធ្វើ នំបញ្ចុកសាវណាម​ - How to make nombanhchouk sav nam


នំបញ្ចុកសាវណាម



*គ្រឿងផ្សំ
-នំបញ្ចុក
-ត្រីរ៉ស់
-ម្នាស់ទុំ
-ខ្ញី
-គល់ស្លឹកគ្រៃ
-ដូងទុំ
-ខ្ទឹម ស និង ខ្ទឹមក្រហម
-ក្រូចឆ្មា
-អំបិល
-ទឹកត្រី
-ស្ករស
-ម្សៅស៊ុប
-សណ្ដែកដី
-ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ
*វិធីធ្វើ

1. ត្រិរ៉ស់ត្រូវ លឿយយកសាច់មកចិញ្ច្រាំអោយល្អិត បុកដាក់អំបិល អោយឡើងស្វិត (ធ្វើប្រហិត) សូនមូលៗប៉ុនមេដៃ
 2. សណ្ដែកដីបុកអោយល្អិត
3. ដូងពូតយកខ្ទិះ រួចដាំអោយពុះ ទើបបងប្រហិត ដាក់ម្សៅស៊ុបបន្ដិច រួចដាក់ចុះទុកមួយអន្លើខ្ញីខ្ចីហាន់ជា សសៃឆ្មារៗប្រវែង ២ ថ្នាំងដៃ រួចច្របាច់អំបិលលាងទឹកអោយស្អាត ម្នាស់ទុំហាន់ជាសសៃឆ្មារៗ ដែរ ហើយខ្ទឆមក្រហមហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ (ទាំងបីមុខ ដាក់លាយគ្នា ទុកធ្វើល្បោយ).
4. យកកូនចានដាក់ទឹកត្រី ច្របាច់ក្រូចឆ្មារ ស្ករស ខ្ទឹម ស (ចិញ្ច្រាំអោយល្អិត) កូរអោយសព្វ រួចភ្លក់រស់ជាតិ (ទឹកជ្រលក់)
*របៀបទទួលទាន
-យកចានដាក់នំបញ្ចុក លាយល្បោយ ដួសទឹកខ្ទិះប្រហិតស្រោចពីលើ ដាក់សណ្ដែកដី លីង -រួចស្រោចទឹកជ្រលក់ចូល និង រោយស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយ បន្ទាប់មកអាចទទួលទានបាន។

Share:

No comments:

Post a Comment

ចំនួនអ្នកទស្សនា!!!

Flag Counter

Newsletter

Get All The Latest Updates Delivered Straight Into Your Inbox For Free!

Popular Posts

Blog Archive

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.