របៀបធ្វើ ទឹកស៊ុបគោ - How to Make Cow Soup



របៀបធ្វើ ទឹកស៊ុបគោ


គ្រឿងផ្សំ
  1. ឆ្អឹងគោ ឬ សាច់ Beef / cows bone : 4 ដុំ
  2. ខ្ទឹមខ្យល់  Leek: 2 ដើម
  3. ឃិនឆាយ  Celery  : 2 ធាង
  4. ការ៉ុត Carrot  : 3 មើម
  5. ខ្ទឹមបារាំង Onion  : 2 មើម
  6. ជីនាងវងក្រៀម  Dried basil/Thyme: 1 .
  7. អំបិល Salt  : 1 ½ .
  8. ម្រេចខ្មៅ  Black pepper  : 10 គ្រាប់
  9. វ៉ាន់ស៊ុយបារាំង  Parsley  : 8 ធាង
  10. ស្លឹកបេលីវ  Bay leave  : 4 សន្លឹក (ប្រើដូចស្លឹកក្រូចសើច)
  11. ខ្ទឹមស Clove garlic  : 2-3 កម្ពឹស
  12. ទឹក  Water  : 2-3 លីត្រ
វិធីធ្វើ
  1. យកឆ្អឹងគោទៅដុតក្នុងឡ ក្នុងកំដៅ 450 oC រយៈពេល 30 នាទី ឬ យកទៅអាំងអោយក្រៀម (ដើម្បីអោយឈ្ងុយ និង ឡើងពណ៌ត្នោត) ។ រួចយកបន្លែ និង គ្រឿងផ្សំទាំអស់ ដាក់ចូលក្នុង ឆ្នាំង ច្របល់អោយសព្វជាមួយឆ្អឹម ឬ សាច់គោ ហើយចាក់ទឹកចូល ចំអិនរយៈពេល 3 ម៉ោង និង 30 នាទី ជាការស្រេច ។
  2. យកប្រដាប់ច្រោះ ច្រោះយកទឹកស៊ុបទុកប្រើការ ចំណែក សាច់ ឆ្អឹង ទុកមួយអន្លើ ។ អ្វីគួរចោលកុំស្ដាយ ។ (ស៊ុបនេះពណ៌ត្នោត តែបើចង់បានពណ៌ស កុំយកឆ្អឹងទៅដុត ឬ អាំង) អាចធ្វើតិចច្រើនតាមត្រូវការ សូមចាំថា មិនថា ឆា ឬ ស្ងោរ បើចង់ឆ្ងាញ់ ត្រូវប្រើទឹកស៊ុប បើប្រើទឹកធម្មតា ខ្ញុំមិនហ៊ានថារសជាតិនៃម្ហូបនោះវាយ៉ាងណាទេ!

Share:

No comments:

Post a Comment

ចំនួនអ្នកទស្សនា!!!

Flag Counter

Newsletter

Get All The Latest Updates Delivered Straight Into Your Inbox For Free!

Popular Posts

Blog Archive

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.