របៀបធ្វើ
ទឹកស៊ុបគោ
គ្រឿងផ្សំ
- ឆ្អឹងគោ ឬ សាច់ Beef
/ cow’s bone : 4 ដុំ
- ខ្ទឹមខ្យល់ Leek: 2 ដើម
- ឃិនឆាយ Celery : 2 ធាង
- ការ៉ុត Carrot
: 3 មើម
- ខ្ទឹមបារាំង Onion
: 2 មើម
- ជីនាងវងក្រៀម Dried basil/Thyme: 1 ស.ក
- អំបិល Salt
: 1 ½ ស.ប
- ម្រេចខ្មៅ Black pepper : 10 គ្រាប់
- វ៉ាន់ស៊ុយបារាំង Parsley : 8 ធាង
- ស្លឹកបេលីវ Bay leave : 4 សន្លឹក (ប្រើដូចស្លឹកក្រូចសើច)
- ខ្ទឹមស Clove
garlic : 2-3 កម្ពឹស
- ទឹក Water : 2-3 លីត្រ
វិធីធ្វើ
- យកឆ្អឹងគោទៅដុតក្នុងឡ ក្នុងកំដៅ 450 oC រយៈពេល 30
នាទី ឬ យកទៅអាំងអោយក្រៀម (ដើម្បីអោយឈ្ងុយ និង
ឡើងពណ៌ត្នោត) ។ រួចយកបន្លែ និង គ្រឿងផ្សំទាំអស់ ដាក់ចូលក្នុង ឆ្នាំង ច្របល់អោយសព្វជាមួយឆ្អឹម ឬ សាច់គោ ហើយចាក់ទឹកចូល ចំអិនរយៈពេល 3 ម៉ោង និង 30 នាទី ជាការស្រេច ។
- យកប្រដាប់ច្រោះ ច្រោះយកទឹកស៊ុបទុកប្រើការ ចំណែក សាច់ ឆ្អឹង ទុកមួយអន្លើ ។ អ្វីគួរចោលកុំស្ដាយ ។ (ស៊ុបនេះពណ៌ត្នោត តែបើចង់បានពណ៌ស កុំយកឆ្អឹងទៅដុត ឬ អាំង) អាចធ្វើតិចច្រើនតាមត្រូវការ សូមចាំថា មិនថា ឆា ឬ ស្ងោរ បើចង់ឆ្ងាញ់ ត្រូវប្រើទឹកស៊ុប បើប្រើទឹកធម្មតា ខ្ញុំមិនហ៊ានថារសជាតិនៃម្ហូបនោះវាយ៉ាងណាទេ! ។
No comments:
Post a Comment