របៀបធ្វើ ស្លាបមាន់ បំពង
គ្រឿងផ្សំ
-ស្លាបមាន់ (យកត្រឹមគល់ស្លាប) ៦០០ ក្រាម
-ម្សៅ (សំរាប់បំពង) ៣ ស្លាបព្រាបាយ
-គ្រឿងផ្សំប្រលាក់សាច់-ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
-ម្សៅឆា
-ទឹកខ្ញី
-តៅហ៊ូប្រៃ (កិនម៉ត់ លាយទឹកបន្តិច) ២ ស្លាបព្រាបាយ
-ស្ករ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-អំបិល ០.៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
+គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់
-ខ្ទឹមក្រហមក្រៀម ១ ស្លាបព្រាបាយ
-ស្ករ
-ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកតៅហ៊ូ ប្រៃ ២ ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹក មួយភាគបួន នៃកែវ
-ទឹកស៊ីអ៊ីវ ០.៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស៊ីអ៊ីវខាប់ ០.៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្សៅស៊ុបខ្នរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
*វិធី ចំអិន+ជំហាន ១ ៖
1 លាងទឹក អោយស្អាត ស្លាបមាន់
2 សំរក់ទឹក អោយស្ងួត ស្លាបមាន់
3 ច្របល់ស្លាបមាន់ ជាមួយគ្រឿងផ្សំប្រលាក់សាច់
4 ផ្អឹបមួយម៉ោង ស្លាបមាន់ មានគ្រឿងផ្សំប្រលាក់សាច់
5 ប៉ាតម្សៅបំពង ជុំវិញស្លាបមាន់6 ដាក់បំពងស្លាបមាន់ រហូតឆ្អិនពណ៌ក្រហម ទើបស្រង់ដាក់ចាន
ជំហាន២ ៖1 ដាក់ខ្លាញ់ លើខ្ទះ ចំនួនមួយស្លាបព្រាបាយ2 រង់ចាំខ្លាញ់ ក្ដៅហុយផ្សែង3 ដាក់ច្របល់ បំពងយកក្លិនឈ្ងុយ ខ្ទឹមក្រហមក្រៀម ទឹកតៅហ៊ូប្រៃ និង ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ4 ចាក់ច្របល់ រំងាស់ដល់ពុះ គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់ ដែលនៅសេសសល់5 ដាក់ចានផ្សេង សំរាប់ជ្រលក់ ស្លាបមាន់បំពង៕ប្រភពពីcambodiaoffice.blogspot.com
No comments:
Post a Comment