ឆាក្តៅសាច់មាន់
គ្រឿងផ្សំ៖
§ គល់ស្លឹកគ្រៃ ១ដើម
§ ស្លឹកក្រូចសើច ៣សន្លឹក
§ ម្ទេសដៃនាង ៣ផ្លែ
§ គល់ខ្ទឹម ៣ដើម
§ ខ្ទឹមសរ ២កំពឹស
§ ជីម្រះព្រៅ ១ដើម
គ្រឿងផ្សំរសជាតិ៖
§ ម្សៅស៊ុបមាន់ ១/២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
§ ស្កសរ ១/២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
§ ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
§ ប្រេងឆា ១ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
1.
យកមាន់ពន្លះយកឆ្អឹងចេញ
កាត់ជាដុំៗប៉ុនមេដៃប្រលាក់គ្រឿង ម្សៅស៊ុបយកទៅបំពងខ្លាញ់ ស្រពាប់បន្តិច។
2.
គល់ស្លឹកគ្រៃ
ម្ទេសដៃនាងហាន់បញ្ឆិត ស្លឹកក្រូចសើចហាន់ឲ្យល្អិត ដើមខ្ទឹមកាត់កង់ៗ ជីម្រះព្រៅ
បេះយកតែស្លឹក។
3.
យកខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ឲ្យក្តៅ
ដាក់បំពងខ្ទឹមឲ្យឈ្ងុយ ឆាគល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច ម្ទេសទើបចាក់
សាច់មាន់ចូលបង់គ្រឿង ស្កសរ ទឹកត្រី ប្រេងខ្យងឆាត្រលប់ចុះត្រលប់ឡើងឲ្យស្ងួតទើបដាក់
ជីម្រះព្រៅ គល់ខ្ទឹមចូលជាការស្រេច។
របៀបរៀបដាក់ចាន៖
§
យកចានរាងពងក្រពើ
រៀបសាលាដដាក់ពីក្រោម ត្រសក់ជុំវិញដាក់សាច់មាន់ឆាចំកណ្តាលលំអរ ដោយផ្កាម្ទេស។
No comments:
Post a Comment