របៀបធ្វើ សម្លម្ជូរប្រែត ឬសម្លម្ជូរព្រៃ…
*គ្រឿងផ្សំ:សាច់(ត្រី,សាច់ជ្រូក,មាន់,ទា,អន្ទង់,កង្កែបតាមចំណូលចិត្ត)-ប្រហុកសាច់(ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់)-ផ្សិតចំបើងពុះជា២
-គល់ស្លឺកគ្រៃកាត់កង់ៗដុំអោយទក់-រមៀតចិត្តសំបកចេញដុំអោយទក់
-រំដេងហាន់បន្ទះៗដុំអោយទក់-ខ្ទឹមក្រហម,ខ្ទឹមសរ,ម្ទេស,ដុំអោយទក់-ស្លឹកក្រូចសើចស្លឹកម្រះព្រៅបេះជាសន្លឹក-ក្រូចឆា(បើចូលចិត្តជូរដាក់ក្រូចឆ្មាច្រើន)-អំបិល,ស្ករស,ទឹកត្រី,ម្សៅស៊ុប
#វិធីធ្វើ:សាច់-គល់ស្លឹកគ្រៃ-រំដេង-ខ្ទឹមស-ខ្ទឹមមក្រហម-រមៀត-ម្ទេស-ស្លឹកក្រូចសើច-ប្រហុកអំបិល-ទឹកត្រី-ស្ករ-ម្សៅស៊ុប-ទឹកក្រូចឆ្មា-ច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វទុកចោល៥នាទីទើបចាប់ផ្តើមបើកភ្លើងអោយវាពុះតិចៗហើយកូរម្តងទៀតអោយវាចូលជាតិល្អ ទើបចាក់ទឹកចូលទុកអោយពុះបង់ផ្សិតចំបើងនិងស្លឹកម្រះព្រៅចូលជាកាស្រេច៕
No comments:
Post a Comment